Veelgestelde vragen

externalId=heuvelmanstaal-veelgestelde-vragen-2.2.2&filter[active]=1
Vanaf hoe laat kan ik mijn gehuurde goederen afhalen?

Gehuurde goederen kunnen van Maandag t/m Vrijdag vanaf 07:30 uur afgehaald worden.

Is het mogelijk om huur materiaal te laten bezorgen en/of uit te leggen?

Ja, wij bieden de mogelijkheid om huur materiaal te bezorgen en/of uit te leggen. Voor vragen kunt u ons contacteren via de contactpagina op onze website, telefonisch op 0318-509330, of u kunt ons per mail bereiken op info@dynamostaal.com.

Op welke tijden kan ik mijn gehuurde goederen terugbrengen?

Gehuurde goederen kunnen van Maandag t/m Vrijdag tussen 07:30 en 16:00 uur teruggebracht worden.

Hoe wordt er geladen en gelost bij Dynamostaal?

Onze medewerkers laden en lossen met behulp van een heftruck en/of bovenloopkraan.

Is het mogelijk om rijplaten te storten?

Nee, wij hebben helaas geen stortplaats. Rijplaten worden door onze medewerkers gelost met behulp van een heftruck en/of bovenloopkraan.

Wat is de minimum huurtermijn?

De minimale huur berekening voor alle producten is 1 week.

Wat zijn schoonmaakkosten?

Deze kosten worden additioneel berekend wanneer materialen niet schoon bij ons worden ingeleverd. Deze kosten zitten dus niet standaard inbegrepen bij de huur of handelingskosten. In geval van chemische verontreiniging of bv. asbest, behouden we ons recht voor de werkzaamheden uit te besteden- en de samenhangende kosten door te berekenen.

Wat zijn laad- en loskosten?

Deze zgn. handelingskosten (waaronder de kosten van het laden- en het lossen / het onafhankelijk tellen / de kwaliteitscontrole van de materialen / het fotograferen) zijn separaat berekende stuksprijzen welke buiten het reguliere huurtarief vallen.

Ik heb de vooruitbetalingsfactuur voldaan, wanneer kan ik de goederen verwachten?

Indien u een bestelling plaatst welke middels een vooruitbetalingsfactuur wordt voldaan ontvangt u van onze verkoopmedewerkers een indicatieve levertermijn. Op het moment dat wij de betaling ontvangen hebben zullen wij u hiervan een bevestiging sturen met daarbij de datum voor het afhalen of bezorgen. 

Wat is de levertijd op bewerkingen?

De levertijden op bewerkingen kunnen sterk variëren afhankelijk van de soort bewerking en de planning. Het is het raadzaam om actuele levertijden van de gewenste bewerkingen op te vragen bij uw contactpersoon. Let op dat tussen het moment van aanvragen en bestellen de levertijd alsnog kan veranderen. 

Kunnen jullie alle profielen stralen en/of meniën?

We kunnen het volgende stralen: hoekprofielen vanaf 30x30x4mm, kokers vanaf 30x30x3mm, buizen vanaf dia. 26,9mm, plat vanaf 6mm dik, massief rond vanaf dia. 10mm, en massief vierkant vanaf 8x8mm. 

Waar kan ik de leverdatum van mijn bestelling vinden?

Op onze orderbevestiging kunt u de leverdatum van uw bestelling vinden. 

Kan ik bestellingen neutraal laten leveren bij mijn klant?

Ja, wij hebben de mogelijkheid om uw bestelling neutraal rechtstreeks bij uw klanten af te leveren in neutrale vrachtwagens zonder kenmerken van Dynamostaal. 

Ik heb oud ijzer en/of schroot liggen, kan ik dit bij jullie inleveren?

Helaas, wij nemen geen oud ijzer of schroot meer aan.

Wordt er aan de balie verkocht en kan ik het materiaal direct meenemen?

Nee, het is bij ons uitsluitend mogelijk om materialen af te nemen op bestelling. Indien u materiaal wilt bestellen kunt u dit telefonisch of per mail doen. Wij zullen u hierbij informeren over de leverdatum. Afhankelijk van de overeengekomen betalingsconditie ontvangt u een vooruitbetalingsfactuur, of dient de betaling achteraf te worden voldaan. U kunt bij ons niet pinnen of contact afrekenen. 

Tot hoe laat kan ik mijn bestelling afhalen?

U kunt uw bestelling na de overeengekomen leverdatum afhalen op werkdagen (ma-vrij) tussen 08:00 uur 's morgens en 14:00 uur 's middags, met uitzondering op vrijdag, dan kunt u afhalen tot maximaal 12:00 uur. Voor meer informatie aangaande het afhalen van goederen kunt u onze afhaalinstructies downloaden op de downloadpagina. 

Tot hoe laat kunnen wij goederen aanleveren?

U kunt uitsluitend goederen aanleveren die voor-aangemeld zijn. Op de overeengekomen datum dient de levering van goederen voor 12:00 uur plaats te vinden. Voor meer informatie aangaande het leveren van goederen kunt u onze leverinstructies downloaden op onze downloadpagina. 

Ik zie geen materiaalprijzen op de website, waar kan ik deze aanvragen?

Omdat de prijzen van staal regelmatig onderhevig zijn aan fluctuaties hebben wij geen vaste prijzen. Voor prijsaanvragen kunt u ons contacteren via de contactpagina op onze website, telefonisch op 0318-509330, of u kunt ons per mail bereiken op info@dynamostaal.com. 

OP ZOEK NAAR EEN ANTWOORD

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dynamostaal

Veenendaal